Zajtra povedzme svoje „áno“!

20. januára 2023, velislav, Politika

K zajtrajšiemu referendu bolo už na blogovej úrovni a na sociálnych sieťach povedané a napísané všetko. Teda absolútny opak od hlavnoprúdových a verejnoprávnych médií. Odtiaľ počuť iba to povestné ohlušujúce ticho, ktoré graduje čím bližšie sme k dátumu 21.1. Opakovanie je matka múdrosti, tak aspoň stručne…

Každý jeden volič si musí uvedomiť, či chce mať tú možnosť, tú moc, odvolať svojich zamestnancov vo vláde, ktorí žijú zo štátnych peňazí, resp. z našich daní, keď s nimi nie sme spokojní. Týmto hlasovaním by sme mohli dopomôcť k tomu, čo je v iných zamestnaniach bežná prax: vyhodiť našich zástupcov, keď robia chyby, plytvajú našimi financiami, verejnými zdrojmi, nemajú morálku, sú podozriví z trestnej činnosti, či konajú protiústavne. Znamená to jediné, a to, že ide o najzásadnejšie referendum konajúce sa v našej samostatnej histórii. Bez ohľadu na to, že vyšlo z iniciatívy lídra opozície. Referendum, ak bude platné a bude doplnené do ústavy, poslúži v budúcnosti k odvolaniu akejkoľvek vlády, eventuálne aj vlády Roberta Fica. Ide o znak priamej demokracie, teda vlády ľudu. Čo už by sme si viac mohli želať v rámci demokratického zriadenia…?

Pri osobnom subjektívnom hodnotení, idem na referendum aj pre vplyv na moju vlastnú budúcnosť, kedy aj ja môžem ovplyvniť, kto ma zastupuje a ako, ale v neposlednom rade aj o to, dopomôcť k promptnému odídeniu tejto diletantskej garnitúry plnej arogancie a neschopnosti. Garnitúry, kde nás jeden minister nazve háveďou, ďalší nás obviní, že za vysoké faktúry za energie si môžeme sami, lebo sme sa neozvali, že ich nechceme vysoké (…) a ďalší zas akútne problémy nerieši, lebo je údajne na dovolenke. To všetko pod kuratelou jedného excentrika, mierne povedané. Práve dnes už štvrtýkrát neotvorili schôdzu o riešení vysokých cien energií pre nedostatočný počet prítomných poslancov a odložili ju na koniec mesiaca!

Nič nie je demokratickejšie, ako voľby. A zvlášť ak ide o referendum…

Zajtra 21.1. sa vidíme v hlasovacích miestnostiach.

 

Peter Zet